2009. november 23., hétfő

Szövegből beszédet kreál az Intel

Az Intel bejelentette a Readert, mely kifejezetten diszlexiás felhasználók számára jelenthet megoldást. Magát a tünetet a szakirodalom speciális olvasási nehézségnek nevezi, melynek hatására az olvasási képesség elmarad az életkor, iskolázottság és intelligencia alapján elvárható szinttől. Az érintett személyek az olvasott szöveget nehezen és hibásan idézik fel, esetleg a lényegét sem tudják visszaadni.





Az Atom processzorral meghajtott Intel Reader kezelése pofonegyszerű. Az ominózus szövegről egy fényképet kell készíteni a beépített, nagy felbontású kamera segítségével, amit aztán a készülék rövid időn belül kielemez, és igény esetén felolvas. A termék természetesen felolvassa a menüt is, így a beállítások könnyen elérhetők a gyengénlátók számára is. Az olvasás sebessége is állítható, sőt az alapértelmezett női hang is kicserélhető egy férfiéra.

Az Intel Readeren tárolt anyagok lementhetők a számítógépre, emellett a beépített lejátszóval akár MP3 formátumú fájlok lejátszására is van lehetőség. A készülék sajnos csak angolul tud, de lehetséges, hogy más nyelvekre is megjelenik a jövőben. Az ára 1499 dollár.

Forrás: Prohardver

Keresés ebben a blogban