2009. november 1., vasárnap

Ebook olvasás mobiltelefonokon Adobe módra



Az Adobe Systems a GSMA Mobile World Congress rendezvényen jelentette be az új Adobe Reader Mobile SDK szoftverfejlesztői csomagot, amely lehetővé teszi a vállalatok számára, hogy olyan mobiltelefonokat és kézi eszközöket kínáljanak, amelyekkel egyszerűen letölthetők, kezelhetők és megjeleníthetők a PDF-tartalmak és az elektronikus könyvek. Ez támogatja az áttördelhető PDF-fájlok technológiáját, ahol a szöveg automatikusan a képernyő méretéhez igazodik, így a digitális tartalmat az olvasók számos eltérő eszközön jeleníthetik meg úgy, hogy közben megmarad az elrendezés egységessége és javul az olvasási élmény. Az EPUB fájlformátum újonnan elérhető támogatása révén világszerte felgyorsulhat az elektronikus könyvek megjelenési üteme a mobileszközökön. A fogyasztók a tartalmat az Adobe Reader Mobile szoftvert támogató eszközökre vezeték nélküli kapcsolaton vagy a PC és Macintosh rendszereken futó, a digitális kiadások olvasására és kezelésére alkalmas Adobe Digital Editions alkalmazás segítségével szerezhetik be.



„Az áttördelhető PDF és az EPUB formátum újonnan elérhető támogatása gazdagabb olvasói élményt biztosít a digitális könyvek szerelmesei számára.” – mondta Steve Haber, a Sony Electronics digitális olvasóeszközökkel foglalkozó üzletágának elnöke - „A Reader lehetővé teszi a fogyasztók számára, hogy számos forrásból, köztük könyvtárakból is beszerezhessék az elektronikus könyveket. Célunk egy nyílt tartalomkörnyezet kialakulásának segítése.”

Az Adobe tartalomvédelmi technológiájának beépített támogatásával a kiadók megbízhatnak az elektronikus könyvek és más digitális kiadások másolásvédelmében. Az Adobe Content Server 4 lehetővé teszi a kiadók, a kereskedők, a könyvtárak és más közzétevők számára, hogy megvédjék a PDF- és EPUB-tartalmakat a számítógépeken és egyéb eszközökön.

Az Adobe Reader Mobile 9 SDK, amely a korábbi Adobe Reader LE 2.5 technológia szerepét veszi át, már elérhető és beépül a licencelők által készített eszközökbe és intelligens telefonokon futó alkalmazásokba. A szoftvermotor része az Adobe dokumentumkezelő megoldáscsaládját kiszolgáló megoldásoknak, többek között az Adobe Acrobat 9 termékcsaládnak és az Adobe Reader 9 szoftvernek.

Forrás: Terminál

Keresés ebben a blogban