2010. március 9., kedd

LCD kijelzős e-könyv az Aluratektől

Napjaink egyik divatos terméke az e-book, egyre-másra jelennek meg a különböző formájú és méretű olvasók, van köztük klasszikusabb, de írtak már napelemesről, illetve hajtogathatóról is. Egyvalamiben azonban általában hasonlítanak: az e-ink technológiát használják. Az Aluratek ezzel ellentétben monokróm LCD kijelzővel szerelte fel saját megoldását, ami a szép hosszú, Libre eBook Reader Pro nevet kapta.


Felmerülhet, hogy vajon nem lehetnek-e gondok a képernyő olvashatóságával erős fényben. A vállalat ezt úgy próbálja elkerülni, hogy antireflexiós képernyőt alkalmazott, ami megfelelő lehet a zavaró tükröződések kiküszöbölésére. Persze ez még kevés lenne a sikerhez, de a 179 dolláros ár már vonzóbbá teszi a készüléket, különösen úgy, hogy ebben egy 2 GB-os SD kártya is benne van, amelyre 100 könyvet telepítettek fel, de igény esetén akár 32 GB-os SDHC-val is bővíthető.
Az olvasó megbirkózik a PDF, TXT, FB2, DRM, EPUB, PRC és RTF formátummal, képes megjeleníteni a BMP, JPG, GIF és animált GIF képfájlokat, sőt MP3-lejátszóként is használható. Olyan kényelmi funkciókat is támogat, mint a könyvjelzők, állítható betűtípus és -méret, és a dokumentumok közötti keresés is egyszerű. Beépített lítium-polimer akkumulátora 24 órás üzemidőre képes, azaz egy akár egy teljes napon keresztül olvashatunk egyszerre – ha bírjuk. Az Aluratek Libre eBook Reader Pro már megrendelhető.

Forrás: Prohardver

Keresés ebben a blogban