2010. március 17., szerda

Hiánypótló táblagép

Hiánypótló táblagép érkezik


Csodás kis gépezet készültét ismerte el a Samsung. Ellentétben az iPad másolatokkal, itt nem marad majd ki a számítási „erő” sem, ráadásul jóval több hálózathoz és készülékhez lehet majd kapcsolódni vele.



Mi az, amely leginkább hiányzik az Apple iPad gépeiből?  Philip Newton, a Samsung ausztrál IT részlegének vezetője szerint a legnagyobb hibája a „PC szintű” számítási kapacitás hiánya, és az, hogy alig lehet valamihez csatlakoztatni. Ezen két ponton javítana óriásit a most bejelentett gép.

A 2010 második felére tervezett, jelenleg még név nélküli szerkezetről sajnos nem tudni sokat azon kívül, hogy a fentebb említett két kategóriában „PC szintű” lesz. Nem tudni, hogy pontosan mit is jelent majd ez, de egy régebbi nyilatkozatában Newton az Atom meghajtású táblagépeket említette, mint az iPadnál nagyobb potenciállal bíró platformot.

A felhasznált kép egyébként a 2006-os Samsung Q1 látható, amely akkor befuccsolt. Emmanuele Silanesu, a Samsung ausztráliai nemzeti termék- és marketingmanagere szerint ennek az volt az oka, hogy minimális keresztmetszetű volt a megcélzott célcsoport. Ezt a hibát nem fogják újra elkövetni, a cél a minél szélesebb körben való elterjesztés.

A Samsung szerint az okostelefonok másodlagos készülékké alacsonyodnak majd. A számítási és tárolási teljesítményt a felhasználók az e-olvasókat idővel felváltó slate (azaz billentyűzet nélküli) ultrahordozható tablet PC készülékekben fogják megtalálni.

Forrás: Technet

Keresés ebben a blogban