2009. december 29., kedd

Újabb átalakítható notebook/tablet, három márkanéven is


Már az engedélyeztetés utolsó szakaszában van az Acer / Gateway / Packard Bell legújabb tabletté alakítható laptopja. A specifikációk azonban kissé szokatlanok.



Az amerikai FCC adatbázisába nemrég került be az Acer Timeline 1420P, azaz Gateway EC18T. a Packard Bell típusjelzést még nem tudni, de itthon úgyis maximum az Acer plecsnivel ellátottat fogjuk a boltokban találni.



A készülék a tabletek között átlagosnak számító processzorral, egy 1,2 GHz-en futó Intel SU2300 Core 2 Duo-val érkezik. Míg az átlagos notebookok körében ez meglepően gyengének mondható, ne feledkezzünk meg arról, hogy ez a készülék nem „csak” egy notebook.



A gépbe akár nyolc gigabájtnyi memóriát is bele lehet zsúfolni, de jelenleg ennek értelmét nem igazán lehet látni. Bonyolultabb Photoshop munkákra a processzor miatt a gép úgyis alkalmatlan. A grafikai megjelenítésről egyébként az integrált Intel GMA 4500MHD és a 11,6” LED háttér-világítású kijelző gondoskodik.



Az ötszáz gigás merevlemezt a laptop 802.11 b/g/n szabványokat támogató vezeték nélküli csatlakozáson keresztül is megtölthetjük, 3G modemet a készülék csak opcionálisan tartalmaz. Természetesen rendelkezik Bluetooth csatolóval, kártyaolvasóval és webkamerával is.



Hála a keveset fogyasztó alkatrészeknek, a gép nyolc órán át működik egy feltöltéssel. Nem rossz, amennyiben az ára nem száll el a csillagos ég felé, netbook helyett talán meggondolandó alternatívát nyújthat.

Forrás: Technet

Keresés ebben a blogban