2010. február 15., hétfő

Jön az iTablet, csak nem az Apple-től

Bejelentették az iTablet nevű készüléket. Teljes asztali operációs rendszerrel, ami azt jelenti, hogy flash-támogatástól sem kell megválnunk és egyszerre több programot is futtathatunk. A többi részlet azonban aggasztó. Sokakat meglepett az Apple azzal, hogy az iPad nevet választotta új készülékének. Az X2, egy angol gyártó azonban lecsapott és betöltötte az így kialakuló űrt: bemutatta a saját iTablet készülékét.



A hivatalos információk szerint egy 1.6 Ghz-es Intel processzorral rendelkezik és két giga memóriával. Tabletnek ez nem rossz, persze csak amennyiben nem Atom a drága. A készülék 250 gigabájtos, hagyományos háttértárral jön, amely nagyjából mindenre elég, de egy állandóan mozgatott tablethez talán nem a legjobb választás.



A készülék kétféle méretben lesz kapható: 12,1”-os és 10,2”-os kijelzővel. Mindkettő 1024x768-as felbontással, kapacitív érintőképernyővel érkezik. A három USB port mellett egy 1,3 megapixeles webkamerát, WiFi csatolót (csak 802.11b/g) és opcionálisan HDMI csatlakozót valamint 3G modemet találhatunk.

Azonban egy tabletnél a méret a lényeg, az iTablet pedig ebben pofára esik: 252 x 192 x 35 mm a készülék. Igen, nem elírás, 3,5 centi vastag, plusz 1,18 kiló a nagyobbik. Így aztán vastagságban és súlyban egy nagyobb netbookkal versenyezhet. Ez azonban nem rendelkezik billentyűzettel, és még a csúcskategóriás tabletekre jellemző wacom digitalizáló táblát is kihagyták belőle.

A készülékhez Linux, Windows XP vagy 7 operációs rendszer kérhető. Áprilisban lesz elérhető fehér, szürke, pink, kék, piros, sárga és fekete metál és normál színekben. Az áráról még semmit nem tudni.

Forrás: Technet

Keresés ebben a blogban