2010. február 2., kedd

ExoPc - ez a jó irány


Az iPad egyik legnagyobb gyengéje, hogy az iPhone operációs rendszere fut rajta. Milyen lehetne Windows 7-tel szerelve?



iPad Windows 7-tel?

Erre a – talán az Apple rajongók szerint becsületsértő, de másokat igencsak érdeklő – kérdésre mutat egy lehetséges választ a most bemutatott ExoPC.



A 8,9”-os kis tablet PC ugyan valamivel kisebb a 9,7”-os Apple modellnél, de üsse kő. Itt nem számít annyira az a két centi. A készülék egyébként gyanúsan hasonlít a netbookokra, legalábbis ami a specifikációkat illeti.

Az ExoPC-ben ugyanis 1,6 Ghz-es Intel Atom N270 processzor dolgozik, két giga memória társaságában. A gépnek azonban látszólag a processzor az egyetlen gyenge pontja. A gyártó ugyanis háttértárnak SSD-t alkalmazott, egy 32 gigásat. A kijelző méretét már említettem, azonban azt nem, hogy az 1024x600-as felbontású darab multitouch.



Webkamerát sem felejtették ki belőle, és természetesen megtalálhatóak benne a vezetékes és vezeték nélküli (WiFi b/g és Bluetooth) adapterek is. Sőt, három USB portot is kapunk a mobilnet és a kártyaolvasó mellé.

Persze nem fog így tíz órát kibírni, csak négyet. Jó hír azonban, hogy az akku általunk is cserélhető. A francia cég készülékéből jelenleg csak a prototípus rendelhető (mutitouch nélkül, 2 órás akkuidővel) 780 dollárért. A végleges készülék márciusban lesz kapható $599-ért, azaz pont a 32 gigás 3G nélküli iPad áráért.



Akinek tehát kell a Flash, szüksége van egyszerre futó programokra vagy Windows alapú iPad-szerű mini táblagépre, itt egy lehetséges célpont.

Forrás: Technet

Keresés ebben a blogban