2010. január 6., szerda

Jön a negyvenezres tabletPC?

A Freescale bemutatta hét colos pirinyó tabletjét. A smartbook / tablet hibridet ráadásul meglepően olcsón szeretné bevezetni a gyártó.



A Freescale üdvöskéje ARM processzorral rendelkezik, amely 1024x600-as érintőképernyővel társul. A háttértár természetesen flash, amelyet microSD kártyával lehet bővíteni. A készülék – mint minden említésre méltó ekkora méretű – rendelkezik Bluetooth 2.1 és 802.11n vezeték nélküli hálózati modulokkal is.



Dokkolóállomással netbookká alakítható
Dokkolóállomással netbookká alakítható

Jelenlegi formájában a készülék mindössze 0,36 kilót nyom. Ebbe belefért fél giga DDR2 memória és 4-64 gigás háttértár. A készülékben egy darab USB 2.0 csatlakozó, egy 3 megapixeles webkamera, gyorsulásmérő és egy 1900mAh-s akku található.



A Cortex-A8 i.MX515 processzor nem fogyaszt sokat, így aztán a képernyőnél alig nagyobb szerkezet tizenkét órán át bírja az iramot. Valószínűleg a tizenkét órás akkuidő miatt az alap kiszerelésben nem található a szerkezetben 3G modul, hiszen azzal tippre azonnal órákat vesztenénk.



A készülék azonban csak egy előzetes modell, egy tervrajz a többi cég számára. A vállalat azt reméli, hogy így jóval több ARM processzort tud majd értékesíteni. A tényleges gyártást, értékesítést, véglegesítést ugyanis mások fogják elvégezni. Így – ha felkarolják egyáltalán – még akár 3G modul vagy a mostanában oly divatos multitouch-képes kijelző is kerülhet az egyik belépő szintű változatba.



A készülékeken Linux vagy Android is futhat, Windows 7 – érthető okokból – nem. A Freescale abban bízik, hogy a bemutatott készülék végre elhozza a valóban olcsó tabletek korát.

Forrás: Technet

Keresés ebben a blogban